TENERIFFA

En ö att njuta av i sol och värme

Costa Adeje 13 dagar

16 - 28 januari 2018

Flyg ifrån vinter och kyla till Teneriffa, som är en ö att njuta av med sitt härliga klimat året om. Vi kommer att bo i trevliga Costa Adeje. Hotellet ligger centralt och vi har nära till den fina gågatan efter stranden med butiker och restauranger. Härifrån gör vi utflykter i vacker natur.


Den fina stranden i Costa Adeje

Vi kan en dag göra en spännande utflykt till Teide, för att nästa dag njuta av lugnet på stranden eller strosa runt bland palmerna och blommorna på den fina strandpromenaden och njuta av god mat och dryck. Sol, bad och härliga utflykter lockar på denna resa!
Varmt välkomna – givetvis finns vi på plats och till hands för er från första till sista dagen på resan.
 
AVRESA: 16 JANUARI 2018

PRIS: 13.295:- Landvetter – Teneriffa Sur inkl. transport från Skara, Skövde, Falköping, Vara och efter E20 söderut till och från Landvetter. Teneriffa Sur – Costa Adeje buss t o r och hotell med halvpension i Adeje (11 frukostar, 11 middagar). I priset ingår ej drycker, entréer och utflykter. Bagagevikt: 20 kg bagage för incheckning och 10 kg handbagage. Handbagagets maximala storlek är 55 x 40 x 20
Kom ihåg: att ej ha flytande vätskor t ex dricka, sprayer, shampoo mm i handbagaget. Lägg detta i stora bagaget som ni checkar in. Flygbolag: Norwegian. Att tänka på vid anmälan: För giltig flygbiljett så måste ditt för- och efternamn stavas exakt enligt ditt pass. Fel uppgifter kostar 300:-

OBS! Anmälan i god tid, begränsat antal flygbiljetter. Senast 3 månader innan avresan. Vid sen anmälan kan priset på flygbiljetterna stiga.

Frivilligt avbeställningsskydd 200:- Anmälningsavgift 1.500:- Slutlikvid 1 månad före avresan.

Avresetider:
  Skara Station kl. 10.15,  Skövde, Modegrillen kl. 10.45, Falköping Central kl. 11.15, Vara Volvo kl. 11.45, Vårgårda Rasta kl. 12.00, Alingsås Götaplan kl. 12.15.
Var anträffbar kvällen innan, vid dåligt väder kan avresetiderna tidigareläggas.
Hemkomst ca: Alingsås kl. 17.15, Vårgårda kl. 17.30, Vara kl. 17.45, Falköping kl. 18.15,
Skövde  kl. 18.45, Skara kl. 19.15.

1:a dagen. Vår buss lastar upp på respektive påstigningsorter och kör till Landvetter. Flyget avgår
kl. 16.10 och ankomsten till Teneriffa Sur är kl. 20.40. På planet finns lättare mat, snacks, varma och kalla drycker. Vill man köpa något ombord accepteras VISA och Master Card, ej kontanter. Man får gärna ta med sig medhavd mat ombord, dock ej dryck.


Hotell Santa Maria***

Efter vi har fått våra bagage, åker vi vidare med buss, ca 2 mil, till Costa Adeje och checkar in på vårt hotell. Hotell: Santa Maria***, dusch/wc, central beläget, ca 300 m till stranden, pool vid hotellet (en uppvärmd). Rum med pentry.
www.hovima-hotels.com/en/santa-maria-en.html

2:a-12:e dagarna.
Vi har kommit till en blomstrande ö med ett härligt klimat. Efter flygresan bekantar vi oss med hotellet och omgivningarna. Hotellet ligger centralt och det är nära till affärer och den fina strandpromenaden. Costa Adeje är en lite lugnare ort som ligger precis norr om Las Americas. Gemensamt går vi ett flertal korta promenader - ett trevligt sätt att lära känna varandra i gruppen och bekanta oss med omgivningarna.En blomstrande ö


 

Playa Fañabé, som stranden heter, är inbjudande med en lång sandremsa med finkornig sand och ideala förhållanden för en simtur i havet som är varmt mest året om. På den eleganta strandpromenaden finns restauranger och barer av god kvalitet. Följande utflykter kommer att anordnas om intresse finns (pris av reseledaren):


Mascadalen

En dag åker vi på slingrande vägar genom Mascadalen, en grön oas med frodig vegetation. I den lilla välputsade byn Masca, där tiden tycks ha stått stilla, ska vi göra ett besök för att njuta av stillheten och naturen. Vidare via bördiga odlingsterrasser och byar till Garachico, en ort som är uppbyggd på lavamassorna efter ett vulkanutbrott 1706 och det finns mycket lavamassa som vittnar om detta i centrum. Via ett bergsmassiv med vacker utsikt åker vi tillbaka till hotellet.
                     

En tur till Teneriffas stolthet – Teide.  Genom det spektakulära kraterlandskapet i nationalparken, skapat av lava, får vi en fantastisk naturupplevelse. Teide är med sina 3.718 m.ö.h Spaniens högsta topp och också den mest besökta. Teides ”månlandskap” får oss att häpna och härifrån har vi en underbar panoramautsikt och ett utmärkt tillfälle att fotografera.


Teide

På återresan stannar vi till vid den unika klippformationen ”Roqes Garcia” och vi hoppas också att mandelblommen står i blom.
Givetvis ska vi fynda på en spansk marknad, två gånger i veckan kommer den till Costa Adeje. Om intresse finns kan vi åka till den kända turistorten Los Cristianos. Där kan vi också besöka den pulserande gågatan efter stranden eller den svenska kyrkan, som är trevligt ställe att inta dagens fika.

Vy över Playa Fañabé

13:e dagen. Tyvärr är det dags att lämna Teneriffa. Buss kommer och hämtar oss vid hotellet och kör oss till flygplatsen. Flyget avgår kl. 09.00 och ankommer till Landvetter kl. 15.25. Här möter vår buss. Åter i Sverige med minnen från trevliga Teneriffa i en härlig samvaro!
Varmt välkomna!