Nyhet! STOCKHOLM Nyhet!

3 dagar

AVRESA: 7 AUGUSTI

PRIS: 3.495:- inkl. bussresa, logi, 2 frukostar, 1 bussfika, 1 middag, 3 luncher, entré till Lasse Åberg, entré till Drottningholms slott med guidning, båttur från Drottningholm till Klara Mälarstrand, entré till Prins Eugens Waldemarsudde med guidning, entré till Stadshuset med guide, Naturhistoriska med entré till Cosmonova.

AVRESETIDER: Skara Station kl. 07.30, Götene Busstation kl. 08.00.
 

 
1:a dagen. Vårt första besök för dagen blir på Lasse Åbergs museum i Bålsta. En gammal 1800-tals ladugård har genomgått en stilig renovering och är världens enda konst-, serie- och leksaksmuseum. Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna och en permanent utställning med rekvisita, foton och kostymer från filmerna om den gänglige nörden Stig-Helmer.
Vi kommer också äta lunch här innan vi åker vidare mot Stockholm och vårt hotell. Vi kommer dit på eftermiddagen. Fri tid efter incheckning, men eftersom det är tisdag och därmed ”Allsång på Skansen” så erbjuds skjuts ut till Skansen om det är minst 10 personer.
Hotell: Elite Hotel Palace, S:t Eriksgatan.
2:a dagen. Efter frukost så startar vi dagen med att åka till Drottningholms slott. Det är vårt bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet i Sverige och som är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från den tiden. Tillsammans med det exotiska lustslottet Kina slott, slottsteatern och den storslagna slottsparken utgör slottsanläggningen en unik helhet.
Drottningholms slott
Vi kommer att ha tid att gå runt i parken och omgivningen innan det är dags för vår guidade visning av Drottningholms slott. Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott 1981. Idag är slottet kungaparets permanenta bostad. Rummen i slottets södra del är reserverade för kungaparet. Dock är slottet och parken till största delen öppen för besökare året om. Efter visningen avgår vår båt från Drottningholm och det väntar en härlig båtresa till Klara Mälarstrand. Bussen möter upp och det är dags för lunch som ingår i resan innan det är dags för vårt nästa besök som är Waldemarsudde. Här har vi bokat en guidad visning och vi har även möjligheten att gå runt på egen hand. Förutom det ordinarie konstutställningarna så visas även tillfälliga utställningar och givetvis så ska vi ta tillfället i akt att se den vackra trädgården. Nu vänder vi åter mot hotellet och det ingår en gemensam middag.


Stadshuset

3:e dagen. Laddade efter en god frukost så är vi redo för dagens besök på stadshuset. Stadshuset byggdes som arbetsplats för stadens politiker och tjänstemän och används än idag på samma sätt. I huset finns även salar för möten och fester. Här i Stadshusets största festsal Blå Hallen äger Nobelfesten rum den 10 december varje år. Här finns också en av Skandinaviens största orglar med cirka 10 000 pipor och 135 stämmor.

Efter besöket åker vi vidare till Naturhistoriska riksmuseet som är ett biologiskt och geologiskt museum med olika utställningar. Museet är Sveriges största museianläggning och inrymmer även Cosmonova, ett planetarium och Sveriges enda kupolformade IMAX-biograf. Vi kommer att boka in ett besök med film i Cosmonova. Vi äter lunch som ingår i resan innan vi lämnar Stockholm för denna gång fyllda med intryck och en härlig gemenskap!
Hemkomst: ca kl. 19.00-19.30.

Naturhistoriska riksmuseet