SPIRA - SVF sjunger in sommaren

 

Spira

Konsertsalen

AVRESA: 31 MAJ

PRIS: 575:– inkl. bussresa, konsert och lunch.


AVRESETIDER: Skara Station kl. 08.00, Skövde Arenan kl. 08.30, Falköping Central kl. 09.00.

Vi njuter av utsikten över Vättern när vi åker ner mot Jönköping. Om vädret tillåter så stannar vi till för förmiddagsfika med vacker utsikt. Sedan är det dags att åka till Spira -  Jönköpings fantastiska konerthus, ritat av Gert Wingårdh. Här ska vi ta del av när ungdomarna i Södra Vätterbygdens Folkhögskolas kör sjunger in sommaren. Kören avslutar traditionsenligt vårens förmiddagskonserter med en klangfull hyllning till den nalkande årstiden. Med sig har de sin ledare Jacob Wessbo samt Gittan och Andreas Glans och Johan Henningson.
I konsertsalen är väggar och golv klädda med varmt trä, likt ett gigantiskt musikinstrument. Här sitter både musiker och publik under den vackra stjärnhimmel som pryder taket. Salen har utformats och byggts med absolut fokus på akustiken.Väggar och golv är klädda med amerikansk lönn. Utformningen av konsertsalen är gjord med absolut fokus på bra ljudåtergivning. Man kan ändra klangen i rummet genom att fälla ner små rullgardiner i hålrummen i väggpanelerna.

Efter konserten som är ca 55 min så äter vi lunch som ingår i resan. Därefter åker vi vidare till de fantastiska äppleodlingarna norr om Huskvarna. Har vi tur så blommar de fint i denna årstiden!
Nu är det dags att åter vända hemåt med lite härlig sommarkänlsa i bagaget!

Hemkomst ca: kl. 17.30-18.30.