SKÅNE - VEN
2 dagar

Ven

AVRESA: 28 AUGUSTI

PRIS: 2.395:– inkl. bussresa, logi, frukost, 2 luncher, båtresa till Ven, transport på ön, entré och guidning på Tycho Brahemuseet.


AVRESETIDER:
Skara Station kl. 07.30, Skövde, Arenan kl. 08.00, Falköping Central kl. 08.30.
 Vy från Styrsö


1:a dagen.
Efter upplastning styr vi färden söderut. Genom Halland till Ängelholm, där åker vi ut på vackra Kullen, med samhällen som Arhild och Mölle.
 

Vi åker upp till Kullens fyr och njuter av den vackra utsikten. På kvällen checkar vi in på vårt hotell som är centralt beläget, precis vid hamnen i Landskrona. Hotell Öresund

2:a dagen. Vi äter en stadig frukost på hotellet innan vi åker ut på dagens utflykt som går till Ven. Efter 30 minuters färja från Landskrona är vi ute på ön, i hamnen Bäckeviken. Vi reser vidare, rakt över ön, till Kyrkbacken och St Ibbs- kyrka. Här har vi en fin utsikt över Öresund och Danmark. Därefter besöker vi Tycho Brahemuseet och här ingår en guidad rundvisning.


Foto: Oscar Fäldt

Efter en härlig halvdag på ön, åker vi till hamnen och tar båten tillbaka till Landskrona. Under återvägen äter vi en god avslutningslunch efter två innehållsrika dagar. Hemkomst: kl. 19.00-20.00.