SPANIEN

Spanien – Mallorca – Palmanova – 10 dagar

Fantastiska Mallorca!

29 april – 8 maj 2020
 

Palmanova Vitaminrika apelsiner

AVRESA: 29 APRIL 2020

PRIS: 10.495:- Landvetter – Palma inkl. transport från Skara, Skövde, Falköping, Vara och efter E20 söderut till och från Landvetter. Palma – hotell Panama buss t o r och hotell med halvpension ( 9 frukostar, 9 middagar inkl. vatten, läsk, öl, vin), flygskatt, turistskatt. I priset ingår ej entréer och utflykter. Bagagevikt: 20 kg bagage för incheckning och 10 kg handbagage. Handbagagets maximala storlek är 55 x 40 x 20

Kom ihåg: att ej ha flytande vätskor t ex dricka, sprayer, schampo mm i handbagaget. Lägg detta i stora bagaget som ni checkar in. Flygbolag: Norwegian.

OBS! Anmälan i god tid, begränsat antal flygbiljetter.

Anmälningsavgift 1.500:- Slutlikvid 20 dagar före avresan. 

VIKTIGT vid anmälan! För giltig flygbiljett måste ditt för- och efternamn stavas exakt enligt ditt pass. Vid fel uppgifter debiteras resenären 300:- av flygbolaget.

 

Avresetider: Skara Station kl. 05.15, Skövde Arenan kl. 05.45, Falköping Central kl. 06.15,
Vara Volvo kl. 06.45, Vårgårda Rasta kl. 07.00, Alingsås Götaplan kl. 07.15.

 

Följ med oss och möt våren på Mallorca! En ”nygammal” favorit för oss då vi 1983 började med att köra buss dit. Idag har vi direktflyg på 3 timmar. Klimatet, naturen och kulturen på ön lockar. Det blir en härlig blandning mellan skön avkoppling och nya upplevelser! Vi har ett mycket bra läge för utflykter och gemensamma promenader i omgivningarna. Reseledare finns givetvis med på hela resan. 

 

Hotell Panama
1:a dagen. Vår buss lastar upp på respektive påstigningsorter och kör till Landvetter. Flyget avgår kl. 10.25 och ankomsten till Palma är kl. 13.30. På planet finns lättare mat, snacks, varma och kalla drycker. Vill man köpa något ombord accepteras VISA och Master Card, oftast ej kontanter. Man får gärna ta med sig medhavd mat ombord, dock ej dryck. Efter vi har fått våra bagage, åker vi vidare med buss, ca 2 mil till Palma Nova och checkar in på vårt hotell. Hotell: Panama****, dusch/wc, centralt, pool, 200 m till standen. https://www.olahotels.co.uk/en/panama
 

2:a-9:e dagarna. Vi kommer de första dagarna att bekanta oss med staden Palmanova. Här finns en härlig strandpromenad som sammankopplar de breda, finkorniga sandstränderna som ligger skyddade i bukter som omges av pinjeklädda kullar. Havspromenaden som har ett utbud av restauranger leder ända bort till grannorten Magaluf. Det finns också goda kommunikations möjligheter och till storstaden Palma är det bara 15 km. I ett vårblommande Spanien ska vi göra några härliga utflykter för de som önskar.

Följande intressanta utflykter kommer att ordnas om intresse finns (pris av reseledaren):

En tur går österut till den charmfulla staden Porto Cristo som ligger vackert inramat i en bukt. Vi följer östra sidan söderut till Portocolom och Cala D’or. Vi besöker även en pärlfabrik under dagen.

Till Palma, som öborna kallar sin huvudstad med många sevärdheter. En mångkulturell och trendig stad där det gamla blandas med det nya och en hamn där fiskebåtar och yachter guppar sida vid sida.

Mallorcas nordligaste punkt Cap de Formentor är en plats som besöks av tusentals turister varje år eftersom den bjuder på en storslagen vyer över bergen, klipporna och havet. Vid riktigt klart väder kan man se ända till Menorca. På denna tur besöker vi även gamla Alcudia stad som är omgiven av en ringmur. Innanför finns smala gator och små mysiga butiker och restauranger.

En annan tur går till guldkornen på den västra sidan av Mallorca. En fin väg genom landskapet upp till Soller som är väldigt pittoreskt med smala, trånga gator och fint gammalt torg med uteserveringar. Omgivningarna runt Soller är ljuvligt vackra med höga bergstoppar, oliv- och apelsinodlingar. Härifrån kan man ta spårvagnen ner till Port de Soller. I storslagen natur åker vi vidare till Valdemossa, en av de vackraste byarna på Mallorca, högt belägen i bergskedjan Tramuntana. Längs de smala stengatorna i byn vimlar det av mysiga caféer, gallerior och butiker.

10:e dagen. Vi lämnar vårt hotell och åker bussen till Palma. Kl. 14.10 avgår flyget från Palma och vi ankommer till Landvetter kl. 17.20. Där väntar vår buss och vi åker vidare mot våra hemorter efter en härlig vistelse med trevlig gemenskap på fantastiska Mallorca!
Hemkomst ca: Alingsås kl. 19.00, Vårgårda kl. 19.15, Vara kl. 19.30, Falköping kl. 20.00, Skövde kl. 20.30, Skara kl. 21.00.
 


Palma


Valdemossa


Spårvagnen i Port de Soller