KOBERGS JULMARKNAD - 1 dag

 

AVRESA: 23 NOVEMBER

PRIS: 595:- inkl. bussresa, lunch och entré till Kobergs julmässa.


AVRESETIDER:
Skara Station kl. 11.00,
Skövde Arenan kl. 11.30, Falköping Central kl. 12.00.

Vi äter en god lunch, ca kl. 13.30, innan vi kommer till Koberg.
En av årets mest exklusiva julmässor äger rum på Koberg slott i Västergötland, 2 mil söder om Trollhättan. Slottet har en historia som sträcker sig tillbaks till 1400-talet och fick sitt nuvarande utseende under 1800-talets slut då en omfattande renovering genomfördes. Slottet är idag i privat ägo. Julmässan äger rum i slottets ekonomibyggnader och är fylld till bristningsgränsen med gräddan av landets hantverkare. Här finner du alltifrån smide, halmslöjd, ljusstöpare, smeder, keramiker till sömnad och träslöjd. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och säljs aldrig via ombud, bara det en anledning till att besöka mässan. Och du köper direkt av hantverkaren. Här kan du vandra runt i en riktigt anrik miljö fylld med marschaller och eldar.
I den välfyllda matboden hittar du alla julens läckerbitar såsom korvar, marsipan, hemystad ost, glögg, bröd och viltkött med mera. När du har vandrat runt på mässan i några timmar så känner du säkert suget efter lite gott kaffe med hembakat bröd, då är det bara att vända kosan mot mässans café för en stunds vila och fika.
Kobergs slott kommer även att hålla sitt museum med vagnar och seldon från svunna tider öppet under mässan, det är i sig en av mässans huvudattraktioner.
Efter ett par timmar på mässan är det dags att vända hemåt och med oss har vi en härlig julstämning.

Hemkomst ca: kl. 19.00-20.00.