HUSKVARNA

AVRESA: 24 MAJ

PRIS: 645:– inkl. bussresa, entré och lunch.

AVRESETIDER:
Skara Busstation kl. 07.25, Kvänum Busstaion kl. 08.00, Vara Busstaion kl. 08.20, Falköping Resecentrum kl. 08.50, Stadsteatern kl. 08.55.
 
Via Jönköping och till Huskvarna där det dags för dagens första besök på Husqvarna fabriksmuseum. Vi får en gemensam guidning innan vi på egen hand fortsätter runt på utställningen. Mer än 300 års historia om ett varumärke och en fabrik. Det anrika företagets historia visas på museet. I sista rummet möter besökaren dagens Husqvarna Group och dagens produkter: batteriprodukter, robotgräsklippare, motorsågar och kapsågar. ”Det är roligt att vi nu får möjlighet att avrunda med att visa vad som görs idag, säger museichef Richard Bindberg. ”Med det här rummet blir historien mer komplett. Jag hoppas att våra besökare kommer bli så inspirerade efter museibesöket att de kommer igen!” 


Efter besöket på museet ska vi se på de små röda stugorna i Smedbyn som ursprungligen byggdes för arbete åt Husqvarna Fabriken, innan de blev bostäder för arbetarna. Vi kan strosa fram på gatan som idag fylls av hantverkare och konstnärer.
Mitt på dagen äter vi lunch som ingår i resan.
På eftermiddagen åker vi vackra småvägar över Vista kulle som en gång var en smalspårig järnväg, ett böljande landskap genom fruktodlingar och med fina utsikter. I södra Vätterbygden har det funnits fruktodlingar sedan långt tillbaka i tiden och vi besöker en gårdsbutik. Möjlighet till eftermiddagskaffe innan vi åter vänder hemåt efter en härlig dag! Hemkomst ca kl. 18.00-19.00.