JULMARKNAD PÅ HUSEBY
1 dag

AVRESA: 13 NOVEMBER

PRIS:  595:- inkl. bussresa, lunch och entré till Huseby julmarknad.


AVRESETIDER:
Skara Station kl. 08.15, Skövde Arenan, kl. 08.45, Falköping Central kl. 09.15.

Huseby


I år har vi valt att besöka julmarknaden på Huseby bruk utanför Växjö. Bruket har en spännande historia under Florence Stevens livstid.
På julmarknaden möter du en stor variation av utställare – skickliga slöjdare och spännande gårdsföretag med egentillverkade delikatesser i olika lokaler. Varje kväll tänds 500 marschaller och 200 julgranar och sprider en fantastisk och magisk stämning.

Det är ett av landet största evenemang för genuint hantverk och småskaligt tillverkad mat, ofta direkt från gårdsföretag.Titta även in i sågverket som när det byggdes var det modernaste i Norden, i järnbruket och elmuséet. I Växthuset kan du handla julamaryllis och vackra julgrupper. Slottet har öppet varje dag, bevarat precis som när Fröken Florence lämnade det, inträde till slottet ca 50 kr (ingår ej in entrén till julmarknaden).  

Vi stannar till för fika under vägen ner. Lunch ingår mitt på dagen, med ny energi i kroppen är det dags att inta den stora julmarknaden. När mörkret faller så vänder vi åter hemåt med en härlig försmak på julen!
Hemkomst ca: Falköping kl. 20.15,
Skövde 20.45,
Skara 21.15