*En utav dagarna ser vi på blomstervagnarna!

*Vi tar färjan - Somna i Göteborg och vakna i Tyskland! 

*Bekväma avrese- och hemkomsttider!

 

För 58:e året!

HOLLANDS BLOMMOR
6 dagar

Du som vill se mer – veta mer.
Res med oss – vi kan Holland!

 

En trevlig och populär resa till Blomsterlandet. De milsvida blomsterfälten och mycket annat intressant och vackert som denna resa har att bjuda på kommer att ge minnen för livet. En oslagbar Hollandsresa sedan 1963, efter över 140 blomsterresor lovar vi en verklig TOPPENRESA!
Vi har lärt känna trevliga vägar och mycket om Holland som vi kommer att berätta om efter alla dessa resor till Holland.


AVRESA: 19 APRIL 2023

PRIS: 7.895:- inkl.  bussresa, vägskatter, färjeavgifter, hytt med golvbäddar, logi 3 nätter i Volendam, 5 frukostar, 4 middagar, entré till Keukenhof, båttur på Amsterdams kanaler, entré till blomstervagnarna, besök av träskotillverkare och osttillverkning.
Valuta: Euro. Pass erfordras. Covid-pass enligt gällande regler.
   
AVRESETIDER: Lidköping Resecentrum kl. 13.30, Skara Station kl. 14.00, Skövde Arenan kl. 14.30, Falköping Central kl. 15.00, Vara Volvo kl. 15.30, Vårgårda Rasta kl. 16.00, Alingsås Götaplan kl. 16.15.

1:a dagen. Vi reser direkt till Göteborg där Stena Lines stora färja avgår kl. 18.45 till Kiel. Våra hytter ligger högt upp på båten, vi har beställt hytter med golvbäddar och nu väntar en trevlig kväll ombord. Tänk er att somna i Sverige och vakna i Tyskland!( ca 20 mil, jämfört med tidigare år då vi åkt landvägen till Tyskland ca 70 mil, gäller samma på hemresan! )
 
2:a dagen. Frukost ombord på färjan innan ankomst till Kiel kl. 09.15. Från Kiel via Hamburg och Bremen, sedan vägen över holländska gränsen och snart är vi i den typiskt holländska staden Groningen. Via Heerenveen far vi sedan mot den imponerande Zuiderseevallen, som är 43 km lång och 90 meter bred. I mysiga och trevliga Volendam, ca 2 mil norr om Amsterdam, ska vi bo 3 nätter. En populär turistort, där vi bor centralt vid hamnen. På kvällarna njuter vi av goda middagar.
Ankomst ca kl. 18.00 ( ca 55 mil).
Hotell: Old Dutch, tel. 299 399 888, ”god mellanklass”, dusch/wc, i centrum.

 

Mysiga staden Volendam


En av blomstervagnarna!
3:e - 4:e dagarna. Vi kommer att få uppleva mycket under dessa dagar och vårt första besök för dagen blir blomstervagnarna. Vi får se vagnarna på nära håll när vi besöker hallarna där de klär många av de blomstervagnarna som ska vara med i tåget. En färgprakt och upplevelse! Sedan beger vi oss till regeringstaden Haag. Vi gör en rundtur i staden med de fina grönområdena, ser på regeringsbyggnaderna Binnenhof, Fredspalatset och även Hollands förnämsta badort Schewningen.

Blomsterparken Keukenhof
På eftermiddagen går färden vidare på vackra specialvägar till blomsterparken Keukenhof – ett blomsterparadis!

 

I Amsterdam gör vi en båttur på kanalerna. Vi besöker även en träskomakare och en bondgård som visar osttillverkning under dagen.

Kanaltur i Amsterdam

Sedan går färden till den lilla unika fiskebyn Volendam och givetvis ska vi spendera ett par timmar här på den populära turistgatan. Vi lovar också många andra intressanta och uppskattade inslag under dessa dagar i Holland.

 

5:e dagen. Vi startar hemresan, passerar tyska gränsen vid Nordhorn och vidare via Bremen till Kiel för att ta färjan åter till Sverige. Nu väntar åter en trevlig kväll ombord, vi samlas i bufférestaurangen för en gemensam avslutningsmiddag inkl. öl, vin och läsk. (ca 63 mil )

6:e dagen.
Frukost före ankomst till Göteborg kl. 09.15, smidig och bekväm resa till hemorten. Efter många års erfarenhet av Hollandresor kan vi utlova att ni har oförglömliga minnen från speciella vägar och sevärdheter med er hem i bagaget. (ca 20 mil).

Hemkomst:
ca Alingsås kl. 10.45, Vårgårda kl. 11.00, Vara kl. 11.15, Falköping kl. 11.45, Skövde kl. 12.15, Skara kl. 12.45, Lidköping kl. 13.15.

Bra att ha:
Handbagage för övernattningar på färjan.

Hög tid att boka resan! Tacksamma om ni anmäler er i god tid då hotellet har stor efterfrågan på rum.