För 47:e året! 
För 47:e året!

HOLLANDS BLOMMOR
6 dagar

Du som vill se mer – veta mer.
Res med oss – vi kan Holland!

 

En trevlig och populär resa till Blomsterlandet. De milsvida blomsterfälten och mycket annat intressant och vackert som denna resa har att bjuda på kommer att ge minnen för livet. En oslagbar Hollandsresa sedan 1963, efter över 140 blomsterresor lovar vi en verklig TOPPENRESA!
Jag har lärt känna trevliga vägar och mycket om Holland som jag kommer att berätta om efter alla dessa resor till Holland.


AVRESA: 21 APRIL

PRIS: 6.995:– inkl. halvpension (5 middagar, 5 frukostar, 1 lunch), bussresa, vägskatter, färjeavgifter, entré till Keukenhof, båttur på Amsterdams kanaler, entré till blomstervagnarna, besök av träskotillverkare och osttillverkning.
Valuta: Euro. Pass erfordras.
   
AVRESETIDER: Skara Station kl. 07.00, Skövde Arenan kl. 07.30, Falköping Central kl. 08.00, Mullsjö VIP kl. 08.30.

1:a dagen. Färden går över Jönköping till Helsingborg. Efter en färjetur över till
Helsingör fortsätter vi genom Danmark till Rödby. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland för övernattning i trakten av Lübeck. Middag på hotellet. Ankomst ca kl. 19.00 (70 mil).
Hotell: Meddelas vid bokning, ”god mellanklass”, dusch/wc.
 
2:a dagen. Från Lübeck far vi via Bremen, sedan vägen över holländska gränsen och snart är vi i den typiskt holländska staden Groningen. Via Heerenveen far vi sedan mot den imponerande Zuiderseevallen, som är 43 km lång och 90 meter bred. I mysiga och trevliga Volendam ca 2 mil norr om Amsterdam, ska vi bo 3 nätter. En populär turistort, där vi bor centralt vid hamnen. På kvällarna njuter vi av goda middagar.
Ankomst ca kl. 18.00 (52 mil).
Hotell: Old Dutch, tel. 299 399 888, ”god mellanklass”, dusch/wc, i centrum.

 

Mysiga staden Volendam


En av blomstervagnarna!
3:e - 4:e dagarna. Vi kommer att få uppleva mycket under dessa dagar och vårt första besök för dagen blir blomstervagnarna. Vi får se vagnarna på nära håll när vi besöker hallarna där de klär många av de blomstervagnarna som ska vara med i tåget. En färgprakt och upplevelse! Sedan beger vi oss till regeringstaden Haag. Vi gör en rundtur i staden med de fina grönområdena, ser på regeringsbyggnaderna Binnenhof, Fredspalatset och även Hollands förnämsta badort Schewningen samt en överraskning!

Blomsterparken Keukenhof
På eftermiddagen går färden vidare på vackra specialvägar till blomsterparken Keukenhof – ett blomsterparadis!

 

I Amsterdam gör vi en båttur på kanalerna. Vi besöker även en träskomakare och en bondgård som visar osttillverkning under dagen.

Kanaltur i Amsterdam

Sedan går färden till den lilla unika fiskebyn Volendam och givetvis ska vi spendera ett par timmar här på den populära turistgatan. Vi lovar också många andra intressanta och uppskattade inslag under dessa dagar i Holland.

 

5:e dagen. Vi startar hemresan, passerar tyska gränsen vid Nordhorn och vidare över Bremen till trakten av Lübeck
(60 mil).
Hotell: Meddelas vid bokning, ”god mellanklass” dusch/wc.

6:e dagen.
Frukost före avresan till Puttgarden där vi tar färjan till Rödby. Genom Danmark för att ta färjan till Helsingborg. Avslutningslunch ingår i resan innan vi når respektive hemorter. Efter många års erfarenhet av Hollandresor kan vi utlova att ni har oförglömliga minnen från speciella vägar och sevärdheter med er hem i bagaget. (70 mil).

Hemkomst:
ca Mullsjö kl. 18.30, Falköping kl. 19.00, Skövde kl. 19.30, Skara kl. 20.00.

Bra att ha:
Handbagage för övernattningar i Lübeck.