GÅRDARNA RUNT SJÖN

1 dag


Torpa stenhus

AVRESA: 9 MAJ

AVRESETIDER:  Skara Station kl. 07.25, Kvänum Sahlins kl. 08.00

 

PRIS: 595:- inkl. bussresa, lokalguide, lunch och entré med visning av Torpa Stenhus.
 

Ulricehamn med natursköna omgivningar, historiskt intressanta besöksmål och vackra herrgårdsmiljöer har lockat och fascinerat besökare i hundratals år.

Idag tas vi med på en spännande guidning i författarinnan Birgit Th Sparres fotspår. ”Gårdarna runt sjön” som genom romanserien med samma namn, skriven av författarinnan Birgit Th. Sparre, har blivit kända över hela landet och sedan många år är en av Ulricehamns största turistattraktioner.


Underbar natur!

Vi åker efter vackra Åsunden och vid Torpa stannar vi till för kaffe. Sedan är det dags för besök och en intressant guidning av Torpa Stenhus. Bra att veta! Det kan också vara kyligt inne på Torpa under för- och eftersäsong, vi rekommenderar därför att ni klär er varmt.
Vidare fortsätter vi på smala, vackra vägar och passerar Hofsnäs, Finnekumla kyrka och Sjöreds Herrgård. Under dagen äter vi en god lunch på Åsundsholm, som en gång i tiden byggdes av Birgit Sparres mor. Här skrev Birgit de flesta av sina böcker. På återresan tar vi en bensträckare efter vägen med möjlighet till fika innan vi når hemorten efter en dag med fantastisk natur runt sjön Åsunden och en intressant guidning och besök. Hemkomst ca: kl. 17.30-18.00.