HÖSTDAGS - FJÄLLDAGS

FJÄLLET I HÖSTSKRUD

6 dagar

AVRESA: 9 SEPTEMBER

PRIS: 5.895:– inkl. logi med helpension (6 middagar, 5 luncher, 1 kaffe och smörgåsar, 5 frukostar).
Frivilligt avbeställningsskydd 200:–. Valuta: Norska kronor.


På tur med bussen.

1:a dagen.
Vi reser över Karlstad och Arvika och äter lunch under vägen upp.
Därefter passerar vi norska gränsen och vidare in i Norge. Efter Moelv följer vi
sjön Mjösa upp till Lillehammer. Efter Lillehammer tar vi vägen genom den vackra Gudbrandsdalen och snart är vi i Kvam. Här tar vi in mot Rondane, en sagolik fjällväg fram till hotellet. Ankomst ca kl. 18.00 (59 mil).
Hotell: Rondablikk Högfjällshotell, god mellanklass, dusch/wc. 900 m ö h. Tel. 61294940. www.rondablikk.no
 
Det är något visst med fjällen på hösten. En avkoppling som alla behöver – ”det är så hälsosamt och stärkande i fjällen” i denna friska luft och underbara färgprakt. Norge har en natur som inte finns någon annanstans med härliga fjällvidder och lätt att gå i terrängen. Vi bor på Rondablikk Högfjällshotell, äter god mat och tillsammans gör vi kortare promenader, givetvis är kaffekokaren med när vi går på ”tur”.

AVRESETIDER: Falköping Central kl. 07.30, Skövde Arenan kl. 08.00, Skara Station kl. 08.30, Götene Busstation kl. 08.50, Mariestad Station kl. 09.15.

Rondablikk Högfjällshotell
2–5:e dagarna ger oss tillfälle att koppla av på vårt trevliga hotell. Lätta fjällvandringar ordnar vi i dessa underbara ”brinnande fjäll”. Varje dag gör vi en kortare promenad tillsammans och några av dagarna gör vi utflykter med bussen till bl a Per Gyntsvägen, en sagolik fjällväg. På eftermiddagarna finns tid för egna vandringar. Fjället med underbar utsikt, frisk luft och god mat är verkligen avkoppling under dessa fyra dagar i fjällen.


 

Kaffe-paus på fjället

   

 

 
6:e dagen. Hemresan går över Lillehammer, Hamar och Arvika. Under vägen äter vi avslutningsmiddag. På kvällen anländer vi säkerligen belåtna efter en angenäm resa i denna höstfagra tid då ”fjället brinner” (59 mil).
Medtag extra grov fotbeklänad (stövlar) och något vindtätt plagg.
 

Härliga färger!
Hemkomst ca:  Mariestad kl. 17.00, Götene kl. 17.20,
Skara kl. 17.45, Skövde kl. 18.15, Falköping kl. 18.45.