FILIPSTAD - KARLSTAD
med Lars Lerins konsthall Sandgrund

1 dag


Har vi riktig tur så kanske vi träffar på Lars Lerin!

AVRESA: 17 MAJ, 23 AUGUSTI

PRIS: 580:- inkl. bussresa, lunch och entré till Lars Lerin med guide.


AVRESETIDER 17/5:
Skara Station kl. 07.15, Skövde, Arenan kl. 07.45, Mariestad kl. 08.15.

AVRESETIDER 23/8: Skara Station kl. 07.00, Lidköping Resecentrum kl. 07.30, Källby kl. 07.40, Götene Busstation kl. 07.50, Mariestad kl. 08.15.


Resan går via Kristinehamn norrut och stannar till vid Bergslagskanalen och följer den sedan till Filipstad. Här gör vi ett besök på Wasa knäcke, där man har bakat knäckebröd sedan 1931. I fabriksbutiken kan vi handla knäckebröd till billiga priser och samtidigt vandra genom historien i knäckebrödsmuseet. Nu är det dags att äta lunch som ingår i resan.
 
Vårt nästa mål och Lars Lerin-museet i Karlstad. Idag är Sandgrund Lars Lerins permanenta konsthall. Motiven hämtades från början från den värmländska landsbygden. Finstämda porträtt, landskap och byggnader. Senare hämtas motiven från Nordnorges karga kust och fiskarsamhälle. Akvarellmålningar, ofta i stort format, där ljus och mörker möts i ett samspel.
Här anordnas även gästutställningar med fyra olika konstnärer varje år i Vita rummet. Vi har en guide som visar oss den intressanta utställningen. En butik ligger i anslutning och Lars Lerins senast utgivna böcker samt ett flertal äldre böcker till försäljning. Det finns även flera vykort och posters att välja bland. Åter till Skaraborgs län efter en härlig dag i Värmland! Hemkomst: ca kl. 19.00-20.00