Nyhet! DALSLAND Nyhet!
2 dagar

AVRESA: 7 JUNI

PRIS: 2.250:-inkl. bussresa, entré med guidning om Örtagården, logi med frukost, 2 luncher och 1 middag.
 


AVRESETIDER:
Skara Station kl. 07.00, Skövde Arenan kl. 07.30, Falköping Central kl. 08.00 .Örtagården i Dals Rostock


1:a dagen.
Vi reser via Trollhättan mot Brålanda. Efter kafferast åker vi vidare mot Dals Rostock. Här besöker vi örtagården och hembygdsmuseet.
Kerstin Ljungqvist berättar intressant om sin örtagård. I Dals Rostock finns också en miniatyr av den gamla järnvägsstationen i halv skala, en liten pärla!


 

Vi åker sedan upp på Kroppefjäll och njuter av den fina utsikten. Vid klart väder ser man till Kinnekulle. Sedan är det dags för lunch. Med ny energi i kroppen är det dags för vårt nästa besök, Dalslands konstmuseum, som ligger vackert beläget på en höjd i Upperud. Utöver museet finns museiparken med ett antal skulpturer och några promenadstråk. Innan vi ställer färden mot vårt hotell så besöker vi Skålleruds kyrka, en vacker träkyrka, som 2004 blev utsedd till Sveriges vackraste kyrka. Middag på hotellet. Hotell: Åmål Stadshotell

2:a dagen. Vi intar en god frukost innan vi reser vidare i Dalsland. Via Edsleskog till Bengtsfors. Vårt nästa stopp är Steneby, i den vackra sluttningen ned mot Stenebyälven finns många jättegrytor. Vi äter lunch på Baldersnäs och tar även en promenad i parken. I det gamla sädesmagasinet har Steneby hemslöjd sin butik. Här finns ett gediget utbud av hemslöjds- och konsthantverksprodukter av hög kvalitet.


Håverud

Vi stannar till vid Högsbyns hällristningsområde som är ett stort hällristningsområde från bronsåldern. Vi avslutar vår Dalslandsresa med ett besök i fantastiska Håverud. Åter till hemorterna med härliga minnen av trevliga besök och fina naturupplevelser i en härlig gemenskap.

Hemkomst: ca kl. 19.00-20.00.