SPANIEN - Fantastiska Costa Blanca-kusten!

Flygresa Benidorm 10 dagar

12 – 21 mars 2018


 

Vårblommande Spanien Vitaminrika apelsiner

AVRESA: 12 MARS 2018

PRIS: 9.495:- inkl. flyg Landvetter – Alicante med transport från Skara, Skövde, Falköping Vara och efter E20 söderut till och från Landvetter. Alicante - hotell Poseidón Playa buss t o r och hotell med halvpension ( 9 frukostar, 9 middagar inkl. vin eller vatten). I priset ingår ej entréer och utflykter. Bagagevikt: 20 kg bagage för incheckning och 10 kg handbagage. Handbagagets maximala storlek är 55 x 40 x 20

Kom ihåg: att ej ha flytande vätskor t ex dricka, sprayer, schampo mm i handbagaget. Lägg detta i stora bagaget som ni checkar in. Flygbolag: Norwegian.

OBS! Anmälan i god tid, begränsat antal flygbiljetter.

Frivilligt avbeställningsskydd 200:- Anmälningsavgift 1.500:- Slutlikvid 20 dagar före avresan. 

VIKTIGT vid anmälan! För giltig flygbiljett måste ditt för- och efternamn stavas exakt enligt ditt pass. Vid fel uppgifter debiteras resenären 300:- av flygbolaget.

Avresetider: Skara Station kl. 05.45, Skövde Arenan kl. 06.15, Falköping Central kl. 06.45,

Vara Volvo kl. 07.15, Vårgårda Rasta kl. 07.30, Alingsås Götaplan kl. 07.45.   

Var anträffbar kvällen innan, vid dåligt väder kan avresetiderna tidigareläggas.

 

Följ med oss och möt våren på Costa Blanca! Vi har med åren lärt känna Benidorm och börjat tycka mer och mer om staden som har ett stort utbud till turisterna och en fin sandstrand. Det blir en härlig blandning mellan skön avkoppling och nya upplevelser! Staden har också ett mycket bra läge för utflykter. Omgiven av vacker natur och små byar bland de många blommande apelsinlundarna. Spännande utflykter till Valencia och Alicante ordnas om intresse finns.
Vi har tidigare år kört buss till Costa Blanca, men numera har vi direktflyg på drygt 3 timmar från Göteborg. Reseledare finns givetvis med på hela resan. 


Utsikten från vårt hotell

 

Stranden
1:a dagen. Vår buss lastar upp på respektive påstigningsorter och kör till Landvetter. Flyget avgår kl. 11.05 och ankomsten till Alicante är kl. 14.30. På planet finns lättare mat, snacks, varma och kalla drycker. Vill man köpa något ombord accepteras VISA och Master Card, oftast ej kontanter. Man får gärna ta med sig medhavd mat ombord, dock ej dryck. Efter vi har fått våra bagage, åker vi vidare med buss, ca 6 mil, och checkar in på vårt hotell.
Hotell: Poseidón Playa***, dusch/wc, centralt, pool, beläget vid stranden. www.hotelesposeidon.com

Kulturhusen i Valencia

2:a-9:e dagarna. Vi kommer de första dagarna att bekanta oss med staden som ligger fint intill havet och de magnifika bergen i bakgrunden. I ett vårblommande Spanien med mandelträd, mimosaträd och apelsinlundar ska vi tillbringa många härliga dagar. Vi bor vid Playa Poinete med vacker utsikt över Medelhavet. Här finns ett stort utbud till turisterna med många affärer eller om man bara vill njuta av utsikten från hotellet eller promenera den fina strandpromenaden till medelhavsbalkongen i staden. Varje söndag är det marknad här som är välbesökt.       
Det finns goda kommunikations möjligheter med kringliggande orter. En dag tar vi bussen till Albir och går en fin promenad till fyren Faro med fantastisk utsikt. Kanske passar vi även på att besöka norska sjömanskyrkan för en välsmakande fika.

Altea är en pittoresk fiskeby som har bevarat sin spanska charm. Här finns också ett utbud av trevliga restauranger och mysiga caféer.

 

Följande intressanta utflykter kommer att ordnas om intresse finns (pris av reseledaren):
Till Valencia, Spanien tredje största stad, med dess många sevärdheter som häftiga kulturhusen, kyrkan och rådhusetkvarteren. Denna tiden firas ”Fallas” i regionen och vi kommer att få ta del av dess festligheter.
En tur åker vi genom den gamla pittoreska staden Altea. Vidare norrut till staden Calpe, med den 330 m höga klippan, Peñón de Ifach. Följer kusten som är kantad av vackra villor och blommande trädgårdar till Moraira. Vi gör även ett besök i Jalon-dalen. Ett av de viktigaste vindistrikten i området. Här kan vi provsmaka och köpa de lokala vinerna till förmånliga priser.
En annan tur går till den charmfulla hamnstaden Alicante. Vi promenerar på den lummiga esplanaden, Esplanada de España, utefter hamnen och besöker även Alicantes största sevärdhet, borgen Castillo de Santa Bárbara med en underbar utsikt över staden. Vi går givetvis kortare gemensamma promenader för att lära känna varandra och omgivningarna.

Bengt njuter av utsikten över Alicante från borgen Santa Barbara.

Fina Esplanada de España i Alicante

 

 

10:e dagen. Vi lämnar vårt hotell och åker bussen till Alicante. Kl. 17.05 avgår flyget från Alicante och vi ankommer till Landvetter kl. 20.30. Där väntar vår buss och vi åker vidare mot våra hemorter efter en härlig vistelse med trevlig gemenskap på Costa Blanca-kusten!

Hemkomst ca: Alingsås kl. 22.00, Vårgårda kl. 22.15, Vara kl. 22.30, Falköping kl. 23.00, Skövde kl. 23.30, Skara kl. 24.00.