Nyhet! BORNHOLM - ÖSTERLEN Nyhet!

3 dagar

 

Vyer från Bornholm

AVRESA: 30 AUGUSTI

PRIS: 2.895:- inkl. bussresa, rundturer i Skåne och på Bornholm, färjeavgifter, logi, 1 middag, 2 frukost och 3 luncher.

AVRESETIDER: Skara Station kl.07.30, Skövde Arenan kl. 08.00, Falköping Central kl. 08.30, Mullsjö VIP kl. 09.00.
 

 
1:a dagen. Söderut via Växjö till Tingsryd och Karlshamn som vi beser innan vi fortsätter vidare till Mörrum, ett vackert naturområde känt för sitt laxfiske. Vi passerar Sölvesborg innan vi kommer till Kristianstad för övernattning. Middag på hotellet.
Hotell: Quality Hotel Grand, god mellanklass, dusch/wc.
 
2:a dagen. Tidig frukost före avresa till Ystad. Härifrån åker vi snabbfärjan och vi ankommer strax före kl. 10.00 till Rönne på Bornholm. Vi gör en liten rundtur i Rönne innan vi rullar norrut genom Hasle till Hammershus ruiner. Via Sandvig och Allinge till Helligdomsklipporna, med sina fina klippformationer. Vidare till den idylliska fiskebyn Gudhjem, som är känt för sina fiskerökerier.
Gudhjem


Österlars kyrka
Vi stannar till vid en av de typiskt bornholmska rundkyrkorna, Österlars kyrka. Åter till Rönne och vi hoppas att tiden räcker för en shoppingrunda innan båten avgår kl. 18.30. Efter ankomst till Ystad åker vi direkt till vårt hotell i Kristianstad.

3:e dagen. Efter en god frukost är det dags att uppleva Österlen med Åhus som ligger vackert beläget vid Hanöbukten. Genom ett böljande landskap vid Brösarps backar till Kivik där vi gör ett besök. Vår lokalguide kommer att ge oss en givande förmiddag innan vi vänder norrut fyllda med nya upplevelser!
Hemkomst: ca kl. 19.00-20.00